MATRIX Oil Wonders Flash Blow Dry Oil - plaukų džiovinimą spartinantis aliejus

Šiandien noriu aptarti MATRIX Oil Wonders Flash Blow Dry Oil - plaukų džiovinimą spartinantį aliejų. 

Džiovinimą spartinantis aliejus Matrix Oil Wonders Flash Blow Dry Oil - tai derinys su Moroccan argano aliejumi, kuris suteikia plaukams lengvumo ir trumpina džiovinimo džiovintuvu laiką. Plaukai atrodys glotnūs, blizgantys bei lankstūs. Matrix Oil Wonders Flash Blow Dry Oil aliejus tinka visiems plaukų tipams.

Turiu ilgus plaukus, kurių priežiūra kiekvieną dieną užima nemažai laiko, ilgaplaukės mane supras. Kiekvieną kartą išsiplovus galvą daugiausiai laiko užima plaukų džiovinimas. Kai turiu daugiau laiko, stengiuosi leisti plaukams arba visiškai, arba bent jau pačioje pradžioje kažkiek pradžiūti natūraliai, vėliau pabaigiu džiovinti džiovintuvu. Labai svarbu nepulti džiovinti džiovintuvu ką tik išplautų ir rankšluosčiu tik nusausintų plaukų, leiskite bent jau 10 minučių pradžiūti natūraliai, kadangi iš karto džiovinant plaukus džiovintuvu (ypatingai karštu), drėgmė, esanti plaukuose, vandens dalelės užverda (taip taip, kad ir kaip keistai tai skambėtų) ir tai ypatingai kenkia plaukams. Kitas būdas šiek tiek "sveikiau" džiovinti plaukus - pradžioje naudoti šaltą oro srovę, kai plaukai jau bus gerokai pradžiuvę, tik tuomet užbaigti džiovinimą karšta oro srove.



Bet šį kartą noriu aptarti ne patį plaukų džiovinimą, bet priemonę, kuri žada, jog ją naudojant plauų džiovinimas užtruks trumpiau. Skamba gana keistai ir nelabai tikėtinai, tad prieš bandydama šią priemonę  buvau gana skeptiškai nusiteikusi. Tačiau visai be reikalo! Priemonė iš tiesų sutrumpina džiovinimo laiką. Ši priemonė yra aerozolio tipo, purškiant plaukai padengiami miniatiūriniais aliejaus lašeliais (svarbu priemonės nepadauginti, nes plaukai apsunks) ir plaukų džiovinimo laikas naudojant šią priemonę iš tiesų sutrumpėja, užtrunku žymiai trumpiau. 

Priemonė naudojama ant drėgnų rankšluosčiu nusausintų plaukų, sukračius indelį papurškiu keletą kartą, kad aliejaus dulksna kristų ant visų plaukų, tuomet keliauju džiovinti plaukus džiovintuvu.



Manau, kad greitesnio išdžiovinimo efektą suteikia priemonėje esantis alkoholis (yra net įspėjimas, nenaudoti priemonės prie atviros liepsnos, nes priemonė degi), o alkoholis, niekam ne paslaptis, plauką sausina, tad piktnaudžiauti šia priemone ir naudoti ją kasdien nepatariu, tačiau ypatingomis progomis, arba tuomet, kai tikrai labai skubate ir neturite daug laiko, ši priemonė nepakeičiama. Priemonės sudėtyje taip pat yra argano aliejaus, kuris galbūt (naiviai tikiu) bent šiek tiek kompensuoja alkoholio daromą žalą plaukams, neleidžia jiems smarkiai išsausėti. 

Be to, pastebėjau, kad išdžiovinti plaukai su šia priemone man atrodo žymiai gražesni, lygesni, blizgesni, nei tiesiog džiovinant plaukus nenaudojant šios priemonės.

Kitas svarbus dalykas - kai purškiu plaukus  šia priemone, tai stengiuosi daryti arba duše, arba palenkusi plaukus vonioje, nes aliejaus dalelės nusėda ne tik ant plaukų, bet ir visur aplink jus, tame tarpe ir ant grindų, vonios kambario plytelės nuo priemonės tampa labai slidžios, tikra čiuožykla, o juk nusisukti galvos mes tikrai nenorime :)  

Reziumė: priemonė tikrai atlieka savo darbą, plaukai džiūna trumpiau ir išdžiūvę yra lygesni, glotnesni, blizgesni, tačiau piktnaudžiauti šia priemone nepatariu, nes ilgainiui naudojant gali sausinti plaukus. 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

vyriškas ADVENTO KALENDORIUS, idėja, kaip pasidaryti

Tobulas highlighteris!

Kaip aš užsiauginau ilgas, tankias blakstienas?